Доступність посилання

ТОП новини

У Києві суд обирає запобіжний захід керівникові СЕС Протасу


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Солом’янський районний суд Києва розпочав судове засідання з обрання запобіжного заходу головному санітарному лікарю України Святославу Протасу, затриманому 30 червня. Очікується, що сторона обвинувачення проситиме суд обрати для Протаса запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, інформує агентство «УНІАН».

30 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання голови Держсанепідслужби України Святослава Протаса за підозрою в розкраданні коштів. Разом із Протасом затримали й начальника одного з департаментів цього відомства.

За даними Національного антикорупційного бюро, метою схеми, що діяла за участі головного санітарного лікаря, було заволодіння бюджетними коштами під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника України.

Цього тижня детективи НАБУ повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG