Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко висловив сподівання на комплексний пакет допомоги від НАТО


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко висловив у суботу сподівання, що за результатами «саміту» Україна – НАТО буде погоджений комплексний пакет допомоги Києву.

За його словами, цей документ буде спрямований на зміцнення оборони України за допомогою «потужніших структур безпеки».

«Цей пакет дозволить нам консолідувати наявні напрямки підтримки НАТО і допоможе нам встановити більш дієву, більш ефективну оборону і безпеку, яка також буде реформуватись за графіком, затвердженим у Стратегічному оборонному бюлетені», – додав президент.

Як сказав Порошенко напередодні саміту НАТО наступного тижня, «особливістю участі нашої країни в цьому саміті стане те, що Україна буде єдиною країною-партнером альянсу, яка матиме в його рамках окреме засідання на найвищому рівні Комісії Україна – НАТО» (саме це засідання він назвав «самітом»).

«Це свідчить і про високу увагу з боку країн-членів альянсу до України, і про віддану підтримку союзниками нашої держави у складних умовах та налаштованість на подальше зміцнення особливого партнерства, яке мають Україна і НАТО», – наголосив Порошенко, виступаючи на церемонії передачі контрбатарейних радарів від уряду США Збройним силам України.

Президент додав, що НАТО рішуче підтримує Україну й не менш рішуче засуджує агресивні дії Росії проти України.

Саміт НАТО відбудеться у столиці Польщі Варшаві наприкінці наступного тижня. Серед запрошених є й президент України Петро Порошенко. Він, зокрема, візьме участь у засіданні Комісії Україна – НАТО на найвищому рівні.

Україна відмовилася від запровадженого владою попереднього президента Віктора Януковича позаблокового статусу наприкінці 2014 року, але формально досі не відновила попереднього курсу безпосередньо на вступ до НАТО, що був чинний до початку 2010 року. Попри це, Україна намагається щонайтісніше співпрацювати з Північноатлантичним союзом.

XS
SM
MD
LG