Доступність посилання

ТОП новини

Луценко просить Раду підтримати подання щодо Онищенка


Олександр Онищенко у залі засідань Верховної Ради (архівне фото)
Олександр Онищенко у залі засідань Верховної Ради (архівне фото)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко просить народних депутатів трьома голосуваннями підтримати подання про притягнення депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка до кримінальної відповідальності, його затримання та арешт. Про це Луценко сказав 5 липня під час виступу в парламенті.

За його словами, викладені в поданні відомості обґрунтовано свідчать про наявність достатніх доказів вчинення Онищенком вказаних кримінальних правопорушень.

«Затримання особи є тимчасовим запобіжним заходом, який застосовується з підстав та у порядку, визначеному Кримінальним процесуальним кодексом України. Зокрема, з метою забезпечення прибуття особи для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу щодо неї судом», – сказав генеральний прокурор. Він додав, що клопотання про арешт обумовлене тяжкістю злочину, про який ідеться у кримінальному провадженні, характеристикою особи та наявними ризиками.

Парламент 5 липня розглядає питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Онищенка. Самого Онищенка немає в залі засідань Верховної Ради, за словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назара Холодницького, цього депутата немає і в Україні.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже арештовані 10 осіб. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG