Доступність посилання

ТОП новини

Заради чого блокують парламент? (огляд преси)


Блокування парламентської трибуни радикалами Олега Ляшка та їхніми соратниками експерт газети «День», колишній парламентарій Віктор Матчук розцінює, як намагання здобути політичний капітал в екстремально важких для українців умовах. На думку експерта, спеціальна комісія Верховної Ради України, створення якої вимагають «блокувальники», потрібна лише в тому разі, якби вона ставила за мету не «затаврувати ганьбою» чинну владу, а більш корисні для країни речі. Скажімо, розібратися з вартістю природного газу в Україні. Після того, як буде розкрита структура тарифу, на думку експерта, слід зменшити його шляхом виключення необов’язкових факторів. Яких саме – «День» пояснює в публікації «Дикі танці».

Інформацію про можливість ухвалення закону про вибори на окупованих територіях газеті «День» підтвердили кілька народних депутатів. Пізніше його мають розглянути на рівні «нормандської четвірки», засідання якої відбудеться не раніше від осені. Проте, як переконував газетярів народний депутат Дмитро Тимчук, нинішній парламент навряд чи зголоситься проголосувати за відповідний законопроект. Чому? Про це експерт «Дня» розповідає в матеріалі «Секрети виборів під час окупації».

Тижневик «Країна» аналізує шанси переобрання Петра Порошенка на другий термін. Так, експерт видання політолог Тарас Загородній нагадує, що в Україні на виборах завжди перемагала опозиція. Єдиний Кучма правив двічі. Але тоді він грамотно скидав вину на парламент. Зараз усюди призначені люди Порошенка, тому звинуватити інших не вийде. А ось правозахисник Мирослав Маринович не виключає, що Порошенка знову оберуть президентом. Головне, що він зробив, – це утримав Україну в момент, коли держава була фактично демонтована Януковичем. Ще один експерт тижневика – соціолог Ірина Бекешкіна – вважає, що Порошенко за майже три роки президентства ще може довести, що не вичерпав себе як лідер країни. А має шанс на другий термін ще й тому, що на горизонті немає гідної альтернативи, переконаний експерт тижневика «Країна».

Після краху режиму Путіна ще два покоління росіян платитимуть Україні компенсацію за його злочини, стверджує в тижневику «Країна» громадський діяч Андрій Сенченко. Він зазначає, що всі збитки потрібно задокументувати і надати для оплати Москві. Про те, як змусити агресора їх відшкодувати, розповідають експерти тижневика.

Восени на українських водіїв чекають несподіванки. У МВС обіцяють до жовтня встановити 5000 відеокамер на дорогах, знімки з яких аналізуватиме поліцейський, який потім висилатиме порушнику штраф. Розраховуватись за правопорушення можна буде балами. Газета «Сегодня» розібралася, як зміниться життя на дорогах країни і чи спрацює нововведення в українських реаліях. Заголовок публікації – «Новинки на дорозі: бали і 5000 «очей».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG