Доступність посилання

ТОП новини

У ЗМІ запустили вигадку, що УЄФА підозрює футболістів України у вживанні допінгу


Цими днями деякі російські та українські ЗМІ повідомляли, буцімто українських футболістів запідозрили у вживанні допінгу під час «Євро-2016» і що, у зв’язку із цим, розпочнеться розслідування. Таку інформацію спростували у прес-службі Федерації футболу України і заявили, що в УЄФА немає жодних підозр щодо медикаментів, які використовував у своїй роботі медичний штаб національної команди. Інформацію спростували й інші видання.

Російські і деякі українські ЗМІ інформували, що українських футболістів підозрюють у вживанні допінгу, у зв’язку із тим, що поруч із готелем, де жили спортсмени, знайшли багато виробів медичного призначення.

Також стверджували, що в УЄФА, нібито, ініціювали розслідування щодо цього. Так, наприклад «Газета.ру» із посиланням на видання Nieuwsblad повідомила: «Приводом для занепокоєння стали пакети з великою кількістю виробів медичного призначення, знайдені біля готелю, де зупинялася українська команда. Попередньо повідомляється, що знайдені медичні препарати не є у списку заборонених. УЄФА і Французьке антидопінгове агентство вже почали розслідування на предмет порушення українською стороною антидопінгового кодексу WADA».

На офіційному порталі Федерації футболу України пояснили, що жодних причин розпочинати розслідування щодо можливого вживання допінгу гравцями збірної України під час участі у фінальному турнірі чемпіонату Європи з футболу 2016 не існує, оскільки в УЄФА немає жодних підозр щодо медикаментів, які використовував у своїй роботі медичний штаб національної команди. А також повідомили, що після появи статті німецького інтернет-видання Correctiv.org медіа-департамент УЄФА зв’язався із прес-аташе національної збірної Олександром Гливинським і отримав пояснення головного лікаря щодо використання медичних препаратів, знайдених журналістами вищезазначеного видання у смітниках готелю «Ренесанс», де була розташована офіційна делегація ФФУ під час «Євро-2016».

ФФУ також звертає увагу на те, що самі автори публікації зробили висновок, що у смітті не було виявлено жодних заборонених препаратів. Незважаючи на це, видання зробило офіційний запит до УЄФА, отримавши відповідь, що всі 1818 допінг-проб, взятих у гравців збірних-учасниць «Євро-2016» до і під час турніру, дали негативний результат.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не відкривав дисциплінарну справу відносно збірної України через можливе вживання її гравцями допінгу під час чемпіонату «Євро-2016». Про це повідомили кореспонденту видання «Р-спорт» у прес-службі організації.

«Ніякої дисциплінарної справи в зв’язку з цим відкрито не було, а результати всіх допінг-тестів, проаналізованих до теперішнього часу, були негативними», – повідомили в організації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG