Доступність посилання

ТОП новини

ЄСПЛ відкрив провадження через скаргу захисту Александровської


Алла Александровська
Алла Александровська

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відкрив впровадження через неналежне наданням медичної допомоги колишньому лідеру харківських комуністів Аллі Александровської, яка перебуває у слідчому ізоляторі за звинуваченням у сепаратизмі та хабарництві, повідомляє адвокат підозрюваної Олександр Шадрін.

«У четвер ми направили факс до Європейського суду з прав людини, а також поштою заяву щодо вжиття невідкладних заходів з обстеження Александровської та її лікування, оскільки на національному рівні не вдається забезпечити права підозрюваної. Напередодні, суд у Страсбурзі відкрив впровадження за правилом 39 регламенту суду у зв’язку з моєю заявою щодо надання належної медичної допомоги», – сказав Шадрін у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, 67-річна Алла Александровська потребує спеціалізованого лікування у профільній лікарні через хворобу серця та проблеми з тиском.

Олександр Шадрін зазначає, що у медичній частині СІЗО, де перебуває Александровська, немає діагностичного обладнання для лікування.

«Немає апарату для ультразвукового обстеження серця, апарату для проведення МРТ та інших, які потрібні лікарям у таких випадках для обстеження», – говорить Шадрін.

Захист вимагає шпиталізувати Аллу Александровську до медустанови з необхідним діагностичним обладнанням.

У пенітенціарній службі харківської області Радіо Свобода наразі відмовилися коментувати стан здоров’я Александровської, при цьому пообіцяли розповісти про це у понеділок.

Аллу Александровську затримали 28 червня за підозрою СБУ у підкупі депутатів місцевих рад для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента для зміни Конституції у частині федералізації. Прокуратура звернулася до суду з проханням обрати для колишнього парламентарія запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

30 червня Київський районний суд Харкова постановив арештувати колишню комуністку на 60 діб без права застави.

Алла Александровська і її захист називають справу «штучною».

Александровська очолювала харківський обласний осередок Комуністичної партії України з 1996 року і до заборони цієї політсилі, вона чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

XS
SM
MD
LG