Доступність посилання

ТОП новини

Бойко: «Опозиційний блок» готовий скласти мандати для розпуску Ради


Юрій Бойко
Юрій Бойко

Фракція «Опозиційний блок» готова скласти мандати для розпуску нинішнього складу Верховної Ради України, заявив лідер фракції Юрій Бойко на засіданні погоджувальної ради парламенту.

За його словами, нинішній парламент «або повинен працювати, або…парламент не відбувся».

«Позиція нашої фракції – ми готові здати 43 мандати, і нам потрібно ще 80 з копійками для того, щоб цей парламент перестав існувати, люди обрали новий склад парламенту», – сказав Бойко.

Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що така позиція «не є українським сценарієм». «Мені здається, що зупинити країну і зупинити український парламент – це сценарій, який намагаються нав’язати ззовні», – сказав спікер. За його словами, минулого тижня парламент ухвалив важливі закони, зокрема про теплокомуненерго, про амністію, про сили спецоперацій.

Для ініціювання дострокових парламентських виборів і розпуску парламенту необхідно, щоб мінімум 150 народних депутатів відмовилися від своїх депутатських мандатів.

Минулого тижня засідання парламенту не проводилися або закривалися дочасно через блокування трибуни і президії парламенту депутатами з фракції «Батьківщина», Радикальна партія і позафракційними.

Учасники блокування роботи парламенту вимагають перегляду підвищення цін на комунальні послуги, а також створення слідчої комісії щодо офшорних компаній найвищих керівників держави.

XS
SM
MD
LG