Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада формується за корупційною моделлю (огляд преси)


Війна на Донбасі триває лише для військових. Для керівництва держави вона закінчилася. Путін і Порошенко домовилися, стверджує в тижневику «Країна» політолог Валентин Бушанський. Він переконує, що головна причина проблем в Україні те, що політичні партії фінансуються з гаманців олігархів. Ті платять за все: роботу регіональних осередків, центрального апарату, політтехнологів, рекламу, доступ до ЗМІ. Привівши партії до влади, починають відбивати гроші – ставлять своїх людей в уряді, Адміністрації президента. Ця система сама себе відтворює. Можна проводити хоч 10 позачергових виборів поспіль, це нічого не змінить. Адже парламент щоразу формується за корупційною моделлю, переконаний експерт тижневика «Країна».

Чому в Польщі знову заговорили про Волинську трагедію та «геноцид»? Навіщо саме зараз польські політики вирішили знову педалювати цю тему? Про це розмірковують експерти газети «День». Вони розглядають рішення польського сенату і дискусію щодо Волинської трагедії в контексті гібридної російсько-української війни. І зазначають, що там є середовища, зацікавлені в нагнітанні цієї теми та антиукраїнської істерії. І ці настрої підігріваються. Ким і для чого, «День» розповідає в статті «Iсторія чи геополітика?».

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей повинна почати формування свого кабінету міністрів, від якого значною мірою залежить, як зміняться політичні та економічні відносини між Туманним Альбіоном і Україною. Газета «Сегодня» з'ясувала: політична підтримка України від британців, очевидно, залишиться на колишньому рівні, а економічно Київ навіть може виграти. Заголовок статті – «Мей і Україна: чого чекати».

На окупованих територіях розкрадена зброя, вивезені картини і пошкоджені скіфські баби, стверджує газета «Сегодня». Конкретніше видання розповідає в статті «Бойовики вивозять експонати».

Газета «Голос України» інформує, що торік завдяки закупівлі ліків через міжнародні організації Києву вдалося заощадити 790 мільйонів гривень бюджетних коштів. А це означає, що корупціонери, які впродовж десятиліть добре наживалися на цій сфері, їх не отримали. Звісно, що вони не бажають змиритися із втратою мільярдних потоків, і прагнуть їх відновити. Про те, як цього не допустити, «Голос України» розповідає в матеріалі «Антикорупція. Кому не дають спокою зекономлені 790 мільйонів гривень?».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG