Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомляє про викриття на хабарі мера міста Мена Чернігівської області


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України повідомляє 14 липня, що її співробітники викрили на хабарництві міського голову міста Мена та депутата районної ради.

За даними спецслужби, мер райцентру та депутат вимагали у місцевого підприємця одну тисячу доларів США за сприяння у наданні в оренду земельної ділянки площею один гектар у межах міста.

«Правоохоронці задокументували, що під час чергової сесії міської ради мер посприяв розгляду та затвердженню питання щодо виготовлення проектно-технічної документації зазначеної ділянки. Депутати також ухвалили рішення про скликання позачергової сесії для остаточного розгляду виділення землі в оренду», – ідеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби спільно з працівниками прокуратури затримали мера та депутата в службових кабінетах після отримання грошей за позитивне «вирішення» питання.

Кримінальне провадження відкрите за статтею 368 («Одержання хабара») Кримінального кодексу України.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко у Верховній Раді 14 липня заявив про затримання двох своїх однопартійців на Чернігівщині – мера міста Мена Геннадія Примакова та керівника Менської районної організації РПЛ Валерія Гайдукевича.

XS
SM
MD
LG