Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: найбільше повідомлень про порушення на проміжних виборах надійшло з Луганщини


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна поліція України повідомила, що впродовж дня голосування на проміжних виборах народних депутатів України від початку доби до 20-ї години до поліції надійшло 150 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, і найбільше з них – із округу на Луганщині.

У цій області зафіксовано 44 такі повідомлення; далі йдуть Чернігівська (41), Херсонська (31), Полтавська (12), Волинська (10), Дніпропетровська (7) та Івано-Франківська (5) області, повідомили в поліції.

За результатами перевірки відкрито 14 кримінальних проваджень, 8 із яких стосуються порушення виборчих прав громадян.

Зокрема, відкрито 3 кримінальні провадження за статтею 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України. Таких проваджень – по одному у Дніпропетровській, Луганській та Полтавській областях.

Крім того, на Івано-Франківщині відкрито 2 кримінальні провадження за ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу.

Також у Луганській області відкрито кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України.

Ще два кримінальні провадження поліція відкрила за ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України – по одному в Полтавській та Чернігівській областях.

Решта проваджень відкриті за фактами неправдивих повідомлень про мінування (3 – в Херсонській області), заподіяння легких тілесних ушкоджень (2 – в Чернігівській області) та підроблення документів (1 – у Луганській області), повідомили в поліції.

Як наголошено в повідомленні, грубих порушень правопорядку під час довиборів не зафіксовано.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбулися 17 липня на 7 одномандатних округах у семи областях.

XS
SM
MD
LG