Доступність посилання

ТОП новини

МОК може посилити санкції проти російських спортсменів через допінг


У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) називають інформацію щодо ситуації з вживанням допінгу у Росії, оприлюднену Всесвітнім антидопінговимагентством (WADA) «шокуючим і непередбачуваним нападом на чесність спорту і Олімпійських ігор», що має призвести до посилення санкцій.

У заяві президента МОК Томаса Баха мовиться, що тепер ця інформація має бути ретельно вивчена.

Раніше 18 липня незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) оприлюднила доповідь, у якій мовиться, що російські антидопінгові лабораторії навмисно приховували позитивні проби спортсменів на вживання заборонених препаратів.

У документі WADA стверджується, що за маніпуляції з аналізами спортсменів як у московських, так і у сочинських лабораторіях відповідає Міністерство спорту Росії. При цьому активну участь у підміні проб, зокрема під час Олімпійських ігор у Сочі, брала ФСБ.

У зв’язку з цим у WADA закликають усунути російських спортсменів від всіх міжнародних змагань.

У листопаді 2015 року WADA заявило про махінації в антидопінговій лабораторії у Москві. В організації відзначали, що вживання заборонених препаратів у російському спорті стало «культурою, підтримуваною державою».

У червні 2016 року Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій продовжила дискваліфікацію російських спортсменів, виступивши за їх відсторонення від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Це рішення підтримав Міжнародний олімпійський комітет.

У результаті до ігор була допущена тільки стрибунка у довжину Дарина Клішина, яка останні 3 роки тренувалася у США. Ще понад 60 російських легкоатлетів подали апеляцію до Міжнародного арбітражного спортивного суду у Лозанні. Розгляд їх позовів, як очікується, почнеться 19 липня.

XS
SM
MD
LG