Доступність посилання

ТОП новини

Луганська адміністрація: 2 військових загинули, 4 поранені через підрив на міні й обстріл


Двоє українських військовослужбовців загинули і четверо отримали поранення в результаті підриву автомобіля на міні поблизу села Кримського Новоайдарського району Луганської області і обстрілу бойовиків, повідомляє прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації.

За повідомленням, це сталося ввечері 18 липня. Українські військовослужбовці наїхали на міну, закладену диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, додали в адміністрації. За даними влади Луганщини, також бойовики із влаштованої засідки обстріляли військових з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Крім того, за повідомленням, бойовики ввечері 18 липня відкривали вогонь у напрямку населених пунктів, розташованих на підконтрольній українській владі території Луганщини, зокрема Попасну. У цьому місті поранений 50-річний місцевий житель і загорілися два будинки.

В адміністрації заявляють, що бойовики здійснили обстріли і в напрямку Станиці Луганської, де були пошкоджені декілька будинків і газопровід високого тиску, подача газу не припинялася.

«Останнім часом ми спостерігаємо загострення ситуації по всій лінії розмежування: кількість обстрілів збільшується, гинуть і отримують поранення українські військовослужбовці та мирні громадяни. Це в котрий раз підтверджує, що для незаконних збройних формувань та їх ватажків дотримання Мінських домовленостей не має ніякого значення», – заявив голова Луганської обласної держадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Cепаратисти з угруповання «ЛНР», які контролюють частину Луганської області, цих заяв української сторони не коментують, але стверджують, що за минулу добу українські військові п’ять разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район села Логвинове.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 – були поранені.

XS
SM
MD
LG