Доступність посилання

ТОП новини

Трамп не обіцяє захищати країни НАТО, якщо стане президентом


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Кандидат у президенти США від Республіканської партії, мільярдер Дональд Трамп заявляє, що в разі його обрання Сполучені Штати не зможуть гарантувати безпеку всім членам НАТО. В інтерв’ю The New York Times він зазначив, що допомога, зокрема у випадку нападу Росії, буде надана тільки тим країнам, які «виконують свої зобов’язання» перед США.

Трамп наголосив, що ця умова стосується і країн Балтії, де військова присутність Північноатлантичного альянсу посилилася після російської анексії Криму в 2014 році і ролі Москви у конфлікті на сході України. Кандидат у президенти також висловив бажання скоротити військові витрати на допомогу союзникам, які США несли протягом останніх років.

Трамп запевнив, що в разі його обрання Сполучені Штати не будуть намагатися впливати на інші держави і звернуть більше уваги на вирішення внутрішніх проблем.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада 2016 року. Дональд Трамп був затверджений кандидатом від республіканців на загальнонаціональному з’їзді партії у Клівленді (штат Огайо). 21 липня – заключний день роботи з’їзду, Трамп виступить перед делегатами.

Головним суперником Трампа, як очікується, стане колишній держсекретар Гілларі Клінтон, кандидатуру якої повинні затвердити на своєму з’їзді демократи.

XS
SM
MD
LG