Доступність посилання

ТОП новини

Агресивний наступ на Донбасі зараз не в інтересах Путіна? (Огляд преси)


Зважаючи, що масштаби угруповання російських військ на кордоні з Україною істотно зросли, тижневик «Фокус» з'ясував, чи зможе Україна протистояти новій хвилі російської агресії, якщо така буде. Експерти видання переконані, що зможе. Хоча, на їхню думку, агресивний наступ на Донбасі зараз не в інтересах Путіна. Адже нове військове вторгнення в Україну згуртує Євросоюз і зміцнить НАТО, а Кремль домагається зворотного. Brexit, міграційний криза в Європі і президентські вибори в США, де перемогу може здобути лояльний до Кремля Дональд Трамп, Путіну на руку. Тому почати зараз масштабну військову операцію для Кремля – це зірвати свою дипломатичну гру, переконує тижневик.

Замість того, щоб боротися з олігархами, влада змушує їх йти на поступки і ділитися, стверджує в тижневику «Новое время» парламентарій Сергій Лещенко. В результаті, на його думку, система не очищається, а перерозподіляються лише потоки в інтересах президентського клану. В основі клану перебувають кілька найближчих соратників президента, що забезпечують безперервний потік коштів. В першу чергу, це Ігор Кононенко, який роздає напрямки для збагачення з наступним отриманням комісії, переконує дописувач. Підмайстром у Кононенка трудиться депутат Олександр Грановський, який відповідає за проходження правильних рішень в судах. Третій стовп президентської «Сім'ї» – глава Державної фіскальної служби Роман Насиров, ім'я якого пов'язане зі старими схемами на митниці і непрозорою роботою податківців. Про те, як обмежити їхніх вплив і можливості, дописувач тижневика розповідає в публікації «Повернутися в Сім’ю».

Як войовничий популізм став однією з головних загроз для постмайданної України розповідає тижневик «Фокус». Видання констатує, що перспективи подолання популізму в Україні туманні, адже його глибинна причина – бідність населення, яке в масі своїй дуже чутливе до будь-яких матеріальних обіцянок і подачок з бюджету. Тижневик наголошує, що останнім часом популістська риторика, особливо щодо комунальних тарифів, переслідує одну мету – дострокові вибори. А вони традиційно є конкурсом обіцянок. Відтак, у гонитві за рейтингами здорових пропозицій звучить все менше, переконує «Фокус» у матеріалі «Порожні обіцянки».

Періоди переходу влади в США виявлялися комфортними для авантюризму Росії, пише «Український тиждень». У 2008-му, коли вибухнула війна в Грузії, США теж готувалися обирати нового президента. Видання стверджує, що Трамп-президент – це програш і для Києва, і для Європи, США та, зокрема, Республіканської партії. А все, що погано для них, на руку Путіну, наголошує тижневик.

У цьому ж числі «Український тиждень» констатує, що в Україні можна відшукати чимало цікавих туристичних місць, які зазвичай оминають традиційні довідники для мандрівників. Про них тижневик розповідає в статті «Земля прихованих скарбів».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG