Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: основна версія загибелі журналіста Шеремета – його професійна діяльність


Правоохоронці працюють на місці, де загинув журналіст Павло Шеремет, 20 липня 2016 року
Правоохоронці працюють на місці, де загинув журналіст Павло Шеремет, 20 липня 2016 року

У Національній поліції заявляють, що основна версія загибелі журналіста Павла Шеремета – його професійна діяльність.

Як повідомляє прес-служба поліції, над розслідуванням обставин убивства журналіста працює 50 фахівців.

«У ході слідства правоохоронці вже вилучили і продовжують вилучати відео з камер спостереження і реєстраторів автомобілів поблизу будинку загиблого. Так само вилучається відео поблизу місця вибуху», – йдеться у повідомленні.

Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня внаслідок вибуху в автомобілі, в якому він їхав.

Українська влада кваліфікує загибель Шеремета як умисне вбивство. Допомогу в розслідуванні злочину українським слідчим надають співробітники ФБР США.

Як заявляв 20 липня радник голови Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, попередньо слідство розглядає такі основні можливі причини вбивства Шеремета як професійна діяльність і неприязні стосунки. Але виключати «російський слід» не можна, додав він.

22 липня в Києві відбулася церемонія прощання з журналістом. На ній був присутній президент України Петро Порошенко. Похорон Павла Шеремета відбудеться 23 липня в Мінську.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», а також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG