Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: 25 липня фахівці ФБР нададуть перші дані щодо вбивства Шеремета


Поліцейські на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року
Поліцейські на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року

Фахівці Федерального бюро розслідувань США 25 липня нададуть перші дані щодо експертиз у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу «112 Україна».

«В понеділок плануємо заслухати перші дані від працівників ФБР, які долучені як фахівцівдо вибухотехнічної експертизи, а також до автотехнічної експертизи», – заявив генпрокурор.

«Вони нам допомагають в аналізі отриманих відео. Думаю, що з понеділка ми долучимо ще нових слідчих і по лінії МВС, і по лінії ГПУ», – додав Луценко.

Він також вказав, що до розслідування вбивства Шеремета може бути залучений колишній заступник начальника Національної поліції Василь Паскал, який працював на керівних посадах у міліції за часів президентства Віктора Януковича.

«Цей випадок може дати підстави для винятку із загальних правил і повернути його до роботи», – наголосив Луценко.

Білоруський, російський та український журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Поліція кваліфікує його загибель як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей. До розслідування вбивства на прохання української влади підключилося ФБР.

XS
SM
MD
LG