Доступність посилання

ТОП новини

У МВС закликають повідомляти силовикам про провокаторів під час хресної ходи УПЦ (МП)


Один із учасників хресної ходи УПЦ (Московського патріархату)
Один із учасників хресної ходи УПЦ (Московського патріархату)

У Міністерстві внутрішніх справ України закликають повідомляти правоохоронцям про виявлених провокаторів під час хресної ходи, яку організовує Українська православна церква (МП). Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

«У разі виявлення провокаторів або підозрілих осіб необхідно негайно повідомляти правоохоронців. Відповідні оперативні служби Нацполіції та СБУ контролюють ситуацію і здійснюють усі необхідні профілактичні заходи на упередження», – сказав Шкіряк, якого цитує прес-служба МВС.

Зорян Шкіряк
Зорян Шкіряк

Він додав, що у відомстві не виключають можливих провокацій, проте підрозділи МВС, Нацполіції, СБУ та Нацгвардії готові до всіх викликів.

«У разі виникнення будь-яких позаштатних ситуацій правоохоронці відреагують рішуче і адекватно в рамках чинного законодавства», – наголосив Шкіряк.

Хресна хода розпочалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня на заході країни – з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановане урочисте богослужіння.

Проте громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону хресної ходи, бо переконані, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори.

У поліції правоохоронці планують посилити заходи безпеки у місцях проведення хресної ходи, зокрема, силовики мають намір встановити понад 30 стаціонарних металошукачів біля Володимирської гірки 27 липня.

XS
SM
MD
LG