Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: детективи затримали начальника департаменту планування і контролю закупівель «Укрзалізниці»


Національне антикорупційне бюро України заявляє, що детективи затримали начальника департаменту планування і контролю закупівель компанії «Укрзалізниця».

Як повідомляє бюро на сторінці в Facebook, затриманий підозрюється в участі в корупційній схемі заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель підприємства «Укрзалізничпостач» (наразі філія ПАТ «Укрзалізниця»).

За даними НАБУ, його дії кваліфікуються за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 3 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів) Кримінального кодексу України.

Наразі готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, детективи та прокурори САП наполягатимуть на триманні його під вартою, додають у НАБУ.

Раніше детективи НАБУ заявили про викриття схеми розкрадання бюджетних коштів державного підприємства «Укрзалізничпостач» під час проведення державних закупівель і затримання трьох чиновників.

У НАБУ зазначили, що, відповідно до схеми, «упродовж 2015 року службові особи державного підприємства спільно з представниками суб’єктів господарювання штучно завищували вартість предметів закупівлі на суму понад 20 мільйонів гривень (при ціні договору поставки близько 55 мільйонів гривень), забезпечували оплату, легалізували одержані кошти».

Кримінальне провадження за фактом заволодіння держкоштами при проведенні закупівель державного підприємства «Укрзалізничпостач» було розпочато детективами бюро у січні 2016 року.

XS
SM
MD
LG