Доступність посилання

ТОП новини

Уряд підготував законодавчу базу для впровадження «Цифрової економіки» – Кубів


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України підготував законодавчі акти, ухвалення яких необхідне для запровадження програми «Цифрова економіка» в Україні. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів у виступі на Форумі з проблематики цифрової економіки.

Пакет законодавчих ініціатив уряд передасть на розгляд Верховної Ради України у вересні, зазначив Кубів.

«Це не політичні, а прогресивні інноваційні закони. Це та інвестиція, яка має дуже велику додаткову вартість та яка змінить Україну з точки зору прозорості і корупції. Адміністративна зміна платформи, чи то реформи, яку ми здійснюємо у даному напрямку», – зазначив урядовець.

Кубів також зазначив, що це ті закони, які стосуються електронної безпеки, цифрових стандартів, роботи цифрових мереж та дотримання прав власності на дані.

За словами віце-прем’єра, Україна із запровадженням програми «ProZorro» зробила перші кроки у напрямку оцифрування та автоматизації окремих процесів. За його словами, це дозволить боротися з корупцією, а також переводити застарілі бюрократичні процедури у сучасну цифрову форму.

Напередодні Кубів обговорив із єврокомісаром з питань цифрової економіки та цифрового суспільства Гюнтером Оттінгером питання, які стосуються розвитку цифрової економіки в Україні, серед яких – перспективи втілення в Україні проекту «Цифрова спільнота» з країнами-членами ЄС.

XS
SM
MD
LG