Доступність посилання

ТОП новини

До центру Києва прибувають паломники УПЦ (МП)


Зранку 27 липня до пам’ятника князю Володимиру в центрі Києва прибувають паломники Української православної церкви (Московського патріархату), які є учасниками ходи на честь Дня хрещення Русі-України.

Організатори заходу здійснюють облаштування території Володимирської гірки для проведення молебню, початок якого запланований на 13:00.

На Володимирській гірці навколо пам’ятника князю Володимиру встановлена огорожа. Огороджена також алея на шляху до пам’ятника хрестителю Русі, але люди можуть вільно пересуватися самою алеєю.

Рух транспорту вулицею Хрещатик частково перекритий, на початку цієї вулиці, перед входом на Європейську площу встановлені шість металодетекторів для проходу людей.

В усій центральній частині Києва працюють тисячі правоохоронців.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив увечері 26 липня, що правопорядок від початку заходів і до їхнього завершення охоронятимуть близько 5 тисяч правоохоронців, включаючи Нацгвардію та інші служби. Він закликав усіх учасників ходи мати при собі документи, які засвідчують особу, а також не брати заборонені предмети.

Вранці у вівторок під час руху двох колон «хресної ходи» до Києва надійшли два анонімні повідомлення, що маршрутом хресної ходи, а саме на житомирській трасі, якою йшла «західна» колона, та на окружній трасі біля Борисполя, де йшла «східна» колона, закладено вибухівку, поліція розпочала перевірку. Згодом радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що на узбіччі дороги в Києво-Святошинському районі, біля села Капітанівки на житомирській трасі під Києвом виявили два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками. Силовики заявили про знешкодження двох імовірних вибухових пристроїв. Через виявлення цих вибухових пристроїв МВС на якийсь час блокувало прохід «хресної ходи» до Києва.

«Хресна хода» почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня на заході країни з Почаївської лаври – обидва ці монастирі належать УПЦ (МП). 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці на молебень і потім разом пройти до Києво-Печерської лаври, теж відданої в користування УПЦ (МП), де заплановане урочисте богослужіння. Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону «хресної ходи» й висловлювали переконання, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори. Частина активістів також заявляла, що мала намір не пустити учасників «хресної ходи» до столиці чи перешкодити їм уже в Києві.

XS
SM
MD
LG