Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: під час хресної ходи УПЦ (МП) затриманих не було


Віряни проходять через контроль та металодетектори на Хрещатику, 27 липня 2016 року
Віряни проходять через контроль та металодетектори на Хрещатику, 27 липня 2016 року

У поліції Києва заявляють, що під час хресної ходи, організованої Українською православною церквою (Московського патріархату), силовики не затримали жодну людину.

Як повідомляє прес-служба поліції, грубих порушень громадського порядку під час заходу не було.

«У декількох громадян, які проходили через металодетектори, правоохоронці виявили невеличкі ножі та інші гострі предмети. Правоохоронці вилучили ці речі, а власниківцих речейпропустили до місця проведення хресної ходи», – йдеться у повідомленні.

Також у поліції зазначають, що до Шевченківського управління поліції доставили трьох чоловіків, які мали при собі плакати провокаційного характеру, у цих людей взяли пояснення, провели з ними профілактично-роз’яснювальну роботу, після цього їх відпустили.

Наразі хресна хода вірян УПЦ (МП) вулицями Києва завершилася, розпочалися релігійні заходи на території Києво-Печерської Лаври.

Центральна частина Києва посилено охоронялася, всього задіяно близько п’яти тисяч правоохоронців, встановлено 20 металошукачів, а також використовуються ручні металошукачі. Поліція також оглядала речі прихожан і перевіряла документи, що посвідчують особу.

Хресна хода, організована УПЦ (МП), стартувала на початку липня у Тернопільській і Донецькій областях. Сьогодні вранці вірян УПЦ (МП) почали підвозити автобусами до Європейської площі, звідки вони піднімалися на Володимирську гірку, де близько 13:00 розпочався молебень.

Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону хресної ходи й висловлювали переконання, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори. Частина активістів також заявляла, що мала намір не пустити учасників хресної ходи до столиці чи перешкодити їм уже в Києві.

Вранці 26 липня під час руху двох колон хресної ходи до Києва надійшли два анонімні повідомлення, що маршрутом ходи, а саме на житомирській трасі, якою йшла «західна» колона, та на окружній трасі біля Борисполя, де йшла «східна» колона, закладено вибухівку, поліція розпочала перевірку.

Згодом радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що на узбіччі дороги в Києво-Святошинському районі, біля села Капітанівки на житомирській трасі під Києвом виявили два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками. Силовики заявили про знешкодження двох імовірних вибухових пристроїв. Виявлення цих вибухових пристроїв МВС на якийсь час блокувало прохід хресної ходи до Києва.

XS
SM
MD
LG