Доступність посилання

ТОП новини

Депутатові міськради Кривого Рогу вручили підозру про злочин просто на сесії


На сесії Криворізької міськради депутатові, правозахиснику та журналістові Юлію Морозову поліція вручила підозру у скоєнні кримінального злочину і повістку до правоохоронних органів. Як повідомив сам Морозов, його звинувачують у скоєнні ДТП, в якій важко постраждала людина. Інцидент стався ще в грудні минулого року.

Юлій Морозов, що є депутатом від фракції «Сила людей», яка є опозиційною до чинного мера, представника «Опозиційного блоку», заявляє, що увесь цей час йому не присилали ніяких повісток й не телефонували з вимогою з’явитись до слідчих.

«Вважаю справу замовною і політичною, тому всі дії, а тим більше підписи буду робити виключно за підтримки захисника», – заявив Морозов. Він, зокрема, вважає, що справа проти нього могла бути продиктована його підтримкою на минулих виборах міського голови кандидатури висуванця «Самопомочі» Юрія Милобога, конкурента чинного мера. Своєї провини в ДТП він не визнає, однак не заперечує, що матеріально допоміг постраждалій в аварії жінці.

«Розумів, що цей факт – дати гроші потерпілій – можуть використати як показник визнання мною провини. Та все ж, коли донька потерпілої звернулася до мене, жаліючись, що грошей нема, що ніхто не допомагає, відгукнувся. Розписку не вимагав. Ми відразу про неї домовилися, і йшлося в ній виключно про те, що гроші приймаються як моя допомога на лікування, а не тому, що мене вважають матеріально зобов’язаним», – заявив депутат.

Водночас у поліції Кривого Рогу такі звинувачення відкидають. У відомстві поінформували, що щодо депутата Криворізької міської ради було порушене кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, в результаті якого постраждала людина) за фактом ДТП.

Дорожньо-транспортна пригода з участю депутата Криворізької міськради сталась у грудні минулого року: за даними правоохоронців, його авто підрізало маршрутне таксі, в якому під час падіння покалічилась літня пасажирка.

XS
SM
MD
LG