Доступність посилання

ТОП новини

Гілларі Клінтон – жінкам США: я можу стати першою жінкою-президентом, але одна з вас буде наступною 


Філадельфія – місто створення американської історії. Кілька століть тому в цьому місті була підписана Декларація про незалежність США, пізніше – Конституція. Тепер тут, вперше в історії, ключова партія країни номінувала жінку на боротьбу за портфель президента США. Делегати голосували методом переклички – від кожного штату.

Найбільшу допомогу Гілларі Клінтон отримала від свого донедавна запеклого опонента Берні Сандерса, який закликав своїх делегатів підтримати Клінтон: «Я пропоную, щоб Гілларі Клінтон була обрана номінантом від Демократичної партії на посаду президента США».

Основну промову другого дня з’їзду мав колишній президент США Біл Клінтон. Кілька разів він назвав номінантку «творцем змін», і закликав виборців відрізняти реальних кандидатів від «фальшивки».

«Один є справжній, інший – штучний. І ви лише маєте вирішити, хто з них хто. Справжній до свого 30-річчя зробив більше позитивних речей, ніж деякі політики роблять за все своє життя», – сказав чоловік Гілларі Клінтон.

Серед переваг Гілларі колишній президент називає добру зовнішню політику. Вона може домовитись і з Росією, і з Китаєм, каже Біл Клінтон.
Загравання із Росією республіканського фаворита Дональда Трампа може погано закінчитись для США, попереджає у своїй промові колишня держсекретар США Мадлен Олбрайт.

«Потік того, хто втік з «залізної завіси». Я знаю, що трапляється, коли даєш росіянам зелене світло. Темне бачення Трампом Америки, яка ізольована від світу, чужа для наших союзників – стало б катастрофою. Ми повинні зробити все можливе, щоб цього ніколи не трапилося. Ми повинні обрати Гілларі Клінтон нашим наступним президентом», – сказала Олбрайт.

Сама ж номінантка Гілларі Клінтон подякувала делегатам несподіваним чином. Вона «розбила скло» американської «чоловічої» політики і звернулася через супутник зі свого дому у Нью-Йорку.

«Ми щойно заклали найбільшу в історії тріщину у цій скляній стелі. І, якщо серед глядачів є дівчатка, що допізна дивляться захід, дозвольте вам сказати: я можу стати першою жінкою-президентом, але одна з вас – буде наступною. Дякую усім!», – сказала Гілларі Клінтон.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG