Доступність посилання

ТОП новини

Росія заблокувала в ООН український проект заяви щодо Криму


Росія заблокувала український проект заяви Ради Безпеки ООН для преси щодо Криму.

Про це 29 липня повідомила українська місія при ООН у Twitter, назвавши такі дії Москви «жалюгідною спробою заперечувати незаперечне: Крим – це Україна».

У зв’язку з цим заступник постійного представника України в ООН Юрій Вітренко оприлюднив документ 1993 року, в якому сама Росія «у Раді безпеки ООН підтримала заяву про український статус Севастополя та нашу територіальну цілісність».

28 липня президент Росії Володимир Путін ухвалив перепідпорядкувати окуповані українські Крим і місто Севастополь російському Південному федеральному округові, ліквідувавши створений раніше для окупованих територій окремий Кримський федеральний округ.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко з цього приводу заявив, що під час засідання Ради безпеки ООН, непостійним членом якої нині є Україна, він доведе голові Ради безпеки і генеральному секретареві ООН «нікчемність рішення Путіна». Крім того, сказав він, Україна запропонує Раді безпеки ООН виступити з заявою з цього питання, в якій має бути підтверджена підтримка суверенітетові й територіальній цілісності України.

XS
SM
MD
LG