Доступність посилання

ТОП новини

Служба національної безпеки Вірменії оголосила ультиматум збройній групі в Єревані


Поліцейський кордон на вулиці Хоренаці, де розташована захоплена будівля полку патрульно-постової служби, Єреван, 30 липня 2016 року
Поліцейський кордон на вулиці Хоренаці, де розташована захоплена будівля полку патрульно-постової служби, Єреван, 30 липня 2016 року

Служба національної безпеки Вірменії вимагає від членів збройної групи, яка захопила будівлю полку патрульно-постової служби в Єревані, скласти зброю і здатися. Про це йдеться в заяві вірменської спецслужби.

У тексті містилася вимога зробити це до 17:00 за місцевим часом (це 16:00 за Києвом), але штурм будівлі ще не розпочався.

Вперше за багато днів вірменська влада вжила до учасників захоплення будівлі поліції означення «терористи».

«Різке загострення ситуації, викликане тривалою терористичною діяльністю збройної групи, вогонь по співробітниках правоохоронних органів... більше допускатися не можуть. Повідомляємо, що після подій, що сталися пізно ввечері 29 липня, вичерпані всі розумні можливості досягнення мирного вирішення ситуації з терористами», – наводить заяву Служба національної безпеки Вірменії Радіо Азатутюн, вірменська служба Радіо Свобода.

Вірменькі силовики пізно ввечері 29 липня зіткнулися з сотнями людей біля поліцейського відділку в Єревані, захопленого озброєними особами, що пов'язані з вірменською опозиційною групою. Сутички з пострілами та вибухами було чутно в південній частині міста, районі Еребуні.

Вірменські офіційні особи кажуть, що 75 людей були поранені, понад 20 затримані під час сутичок у Єревані.

Президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Томас Кент засудив напади на трьох журналістів Радіо Азатутюн, які сталися 29 липня.

Група нападників продовжує утримувати будівлю поліції в єреванському районі Еребуні, яку вона з боєм захопила ще 17 липня. Вони тримають як заручників кількох медиків, що прибули туди для лікування кількох бойовиків, що були поранені в попередній перестрілці. Ще двох бойовиків, поранених важче, раніше забрали до лікарні, а кілька здалися.

Нападники під час захоплення будівлі вбили одного офіцера поліції і ще кілька поранили. Вони також захопили тоді заручників, але ту першу партію заручників згодом по черзі відпустили.

Вони вимагають звільнити з-під варти керівника радикального опозиційного угруповання «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна, арештованого понад місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

XS
SM
MD
LG