Доступність посилання

ТОП новини

Держприкордонслужба: 30 липня снайпер бойовиків обстріляв пост «Майорськ»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державна прикордонна служба України заявляє, що 30 липня позиції контрольного посту «Майорськ» обстріляв снайпер бойовиків.

Як повідомляє прес-служба відомства, обстріл вівся з неконтрольованого українською владою населеного пункту Горлівка, постраждалих немає.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» наразі цих заяв не коментують, але, у свою чергу, звинувачують українських військових в нічному обстрілі населених пунктів Зайцеве, Ясинувата, Спартак, Старомихайлівка, Пікуз (колишнє Комінтернове), Саханка, околиць Донецького аеропорту і Куйбишевського району Донецька.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

XS
SM
MD
LG