Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд звільнив заступника голови «Нафтогазу» Перелому під домашній арешт


Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід голові наглядової ради «Одеського припортового заводу» (ОПЗ), заступнику голови правління компанії «Нафтогаз України» Сергія Переломи з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт терміном до 9 вересня 2016 року.

Як повідомляє в понеділок прес-служба суду, таким чином, суд частково задовольнив апеляційну скаргу захисників Переломи.

«Застосувати до Переломи запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши йому залишати місце свого проживання цілодобово; визначити термін дії постанови до 9 вересня 2016 року», – йдеться в постанові суду.

Відповідно до рішення суду, підозрюваний Перелома зобов’язаний здати на зберігання до НАБУ свій закордонний паспорт, а також носити електронний засіб контролю.

Крім того, він зобов’язаний з’являтися за кожною вимогою детективів Національного антикорупційного бюро України, суду і повідомляти про зміну свого місця проживання.

17 липня Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід Переломі у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 80 мільйонів гривень.

14 липня у Національному антикорупційному бюро повідомили про затримання першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» та голови наглядової ради ОПЗ Сергія Переломи та першого заступника цього підприємства Миколи Щурікова. Їх затримали у справі про розтрату коштів Одеського припортового заводу. Затримані свою провину заперечують.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG