Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура просить суд заарештувати Єфремова


Олександр Єфремов у Печерському районному суді Києва
Олександр Єфремов у Печерському районному суді Києва

Прокуратура просить Печерський районний суд Києва обрати колишньому депутату Верховної Ради, лідерові парламентської фракції Партії регіонів Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як заявляє сторона обвинувачення, є ризики, що Єфремов зможе впливати на свідків і докази.

Крім того, за даними прокурорів, екс-депутат має достатньо коштів для виїзду за кордон.

Єфремов у суді заявив, що в матеріалах, які надала прокуратура в суд, немає жодного факту, які свідчили б про вчинення інкримінованих злочинів.

30 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що колишній голова парламентської фракції Партії регіонів та екс-голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов затриманий за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Луценко згодом повідомив, що після затримання Єфремова доправили до слідчого ізолятора СБУ.

В партії «Опозиційний блок», членами якої є багато колишніх однопартійців Єфремова, його затримання назвали «репресіями проти опозиції».

Навесні цього року Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Печерський районний суд Києва також вирішив повернути Єфремову заставу в сумі 60 тисяч 900 гривень. Водночас проти Єфремова розглядається провадження щодо заволодіння державними коштами та голосування за «диктаторські закони».

XS
SM
MD
LG