Доступність посилання

ТОП новини

Британія не планує ухилятися від свого курсу санкцій проти Росії – Мей


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Позиція Великобританії щодо санкцій проти Росії залишається незмінною, заявила нова прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей під час першої телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком.

Санкції будуть продовжені до повного виповнення мінських домовленостей про урегулювання ситуації на сході України, запевнила прем’єр.

Як повідомила прес-служба президента України, голова уряду Великобританії також наголосила на твердій відданості політиці невизнання анексії Криму Росією.

Співрозмовники також висловили взаємну зацікавленість у розширенні економічної співпраці між Україною та Британією у зв’язку з рішенням щодо «Brexit» – виходу Британії з ЄС.

Порошенко привітав Мей із призначенням на посаду прем’єра та запросив відвідати в майбутньому Україну, інформує прес-служба голови держави.

Тереза Мей стала новим прем’єр-міністром Великобританії 13 липня, коли її формально призначила на посаду королева Єлизавета II.

Наприкінці липня Тереза Мей назвала Росію реальною загрозою. Вона висловила впевненість, що незаконна анексія Криму підтверджує бажання президента Росії Володимира Путіна підірвати норми міжнародного права.

XS
SM
MD
LG