Доступність посилання

ТОП новини

Після розслідування «Схем» АМКУ порушив справу щодо споріднених учасників аукціонів Держгеонадр


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Антимонопольний комітет України порушив справу і почав розслідування за ознаками антиконкурентних узгоджених дій учасників аукціону Державної служби геології та надр 22 березня 2016 року, про які у своєму розслідуванні повідомила програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший». Інформація про це розпорядження державного уповноваженого Антимонопольного комітету України оприлюднена на сайті відомства.

Інспектори АМКУ взялися розслідувати два епізоди з журналістського розслідування. Обидва стосуються аукціону, проведеного 22 березня 2016 року, на якому Держгеонадра розіграли ліцензії на вивчення та розробку родовищ газу в Харківській області.

Під час проведення розслідування «Надра з молотка» журналісти програми «Схеми» звернули увагу на те, що Мурафинська площа була розіграна між двома пов’язаними фірмами.

Відео: Радіо Свобода онлайн

І фірма «Нафта і газ», і фірма «Нафтогазенергопром» на момент подання документів про участь в аукціоні існували менш ніж два тижні і були зареєстровані в один день – 23 лютого 2016 року.

Перед аукціоном «Схеми» також зафільмували, як представники цих двох нібито конкурентних фірм разом перебирають документи за рогом від місця проведення заходу.

Окрім того, журналісти виявили, що обидві фірми реєструвала одна й та сама людина – Наталія Моргун. Вона ж була зареєстрована на аукціоні як уповноважений представник ТОВ «Нафтогазенергопром».

Другий епізод із журналістського розслідування, яким тепер зайнялись в АМКУ, стосується аукціону за Південно-Кисівську нафтогазову площу – на ньому вже згадана фірма «Нафтогазенергопром» змагалась із компанією «Укргаздоб», яка на момент аукціону також існувала всього півтора місяця.

XS
SM
MD
LG