Доступність посилання

ТОП новини

Слідство щодо Шеремета не має пріоритетної версії його вбивства


Поліцейські на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року
Поліцейські на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року

Слідство у справі вбивства журналіста Павла Шеремета ще не встановило осіб, які заклали вибухівку під його автомобіль, повідомив старший групи прокурорів ГПУ Андрій Шевченко.

«Особа чоловічої статі має відповідну характерну ознаку зовнішності – це так звана «іспанська борідка», він доволі міцної статури. За експертними дослідженнями, зріс його становить не більше 175 сантиметрів, жінка – на близько 5 сантиметрів нижча за нього», – сказав Шевченко 4 серпня на брифінгу у Києві.

Слідство наразі відпрацьовує чотири можливі версії вбивства Шеремета, проте не віддає перевагу жодній з них, заявив начальник департаменту карного розшуку Національної поліції України Дмитро Головін.

«Ми відпрацьовуємо чотири версії: це безпосередньо особиста неприязнь до загиблого, його професійна журналістська діяльність, можливо, дестабілізація ситуації у Києві та загалом в Україні шляхом смерті відомого журналіста, а четверта, це те, що помилилися об’єктом, оскільки автомобілем також користувалася і його співмешканка Олена Притула (керівник «Української правди» – ред.)», – сказав Головін під час цього ж брифінгу у Києві.

Він додав, що усі чотири версії є робочими.

Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня внаслідок вибуху в автомобілі, в якому він їхав.

Українська влада кваліфікує загибель Шеремета як умисне вбивство. У поліції повідомляли, що над розслідуванням обставин убивства журналіста працює 50 фахівців, основна версія загибелі Шеремета – його професійна діяльність. Як заявляв генеральний прокурор України Юрій Луценко, експерти Федерального бюро розслідувань США вже надали українській стороні важливу допомогу в розслідуванні справи про вбивство журналіста.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG