Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов не виключає нових хвиль мобілізації у разі загострення ситуації на Донбасі


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов не виключає нових хвиль мобілізації.

Він зазначив, що у разі «серйозного загострення» у зоні бойових дій на Донбасі «нова мобілізація буде оголошена негайно».

Напередодні Президент України Петро Порошенко також заявляв, що оголошення про нову мобілізацію залежатиме від розвитку подій на Донбасі. У червні він підписав указ про звільнення в запас протягом червня-липня військових, призваних на військову службу під час п’ятої черги мобілізації.Порошенко заявив, що демобілізованих замінять контрактниками.

За даними міністра оборони України Степана Полторака, наразі вдалося набрати майже 33 тисячі контрактників.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей.

Учасники Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі неодноразово оголошували режим тиші на Донбасі, проте обстріли продовжуються.

За даними ООН, за час збройного конфлікту на Донбасі станом на липня загинули 9 553 людей, 22 137 поранених серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів.

XS
SM
MD
LG