Доступність посилання

ТОП новини

На окуповану Луганщину доставили гуманітарну допомогу УВКБ ООН


Управління Верховного комісара ООН у справах біженців повідомляє про доставку до окупованої частини Луганської області гуманітарної допомоги вперше за п’ять місяців. Йдеться насамперед про будівельні матеріали, необхідні для ремонту пошкоджених через бойові дії будинків.

«Перші дві вантажівки прибули у четвер, доставивши 23 тисячі листів для покрівлі дахів. Інші 25 вантажівок у п’ятницю привезли цемент, цеглу, матеріали для покрівлі, брезент, цвяхи, кухонні набори, каністри та сушки для взуття у зимовий період», – мовиться у повідомленні УВКБ ООН, оприлюдненому 5 серпня.

Раніше сепаратисти угруповань «ДНР» і «ЛНР» відмовлялися пускати на підконтрольну їм територію представників міжнародних гуманітарних організацій.

За оцінкою Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, на території Луганщини, яку наразі контролюють підтримуваним Росією сепаратисти, пошкоджено близько 10 тисяч будинків. Нагальної допомоги, кажуть в УВКБ ООН, потребують близько 800 тисяч, які входять до так званих вразливих категорій. Загалом же через бойові дії на Донбасі свої будинки залишили близько 2 мільйонів людей.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за оцінками ООН, так загинули близько 10 тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG