Доступність посилання

ТОП новини

У НАБУ заявляють про завершення обшуку


У Національному антикорупційному бюро України заявляють про завершення обшуку у приміщенні відомства. Про це коментарі Радіо Свобода заявила речниця бюро Дар’я Манжура.

«Співробітники прокуратури покинули приміщення НАБУ приблизно годину тому (о 17:30 – ред.), обшук вже закінчився», – сказала вона.

«Ми не маємо інформації про вилучення будь-яких документів НАБУ. Ми можемо підтвердити, що співробітникам прокуратури були надані добровільно, які підтверджують законність дій НАБУ щодо прослуховування фігурантів кримінального провадження, про яке йшлося в ухвалі суду на обшук», – додали у прес-службі бюро.

Сьогодні стало відомо, що працівники Генпрокуратури проводять обшук в НАБУ. У відомстві зазначили, що як підстави для обшуку в ухвалі суду було вказано розслідування кримінального провадження за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів розслідування бюро щодо розкрадання цукру зі складів держустанови «Аграрний фонд» у Черкаській області загальною вартістю понад 300 мільйонів гривень, підозрюваним у цьому провадженні є заступник прокурора Київської області є Олександр Колесник, затриманий детективами і взятий під варту за рішенням суду у травні за підозрою у зловживанні службовим становищем. У бюро наголосили, що факти, наведені як підстави для обшуку, не відповідають дійсності.

При цьому речниця генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що співробітники ГПУ провели вилучення документів.

Згодом Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що причиною обшуку в НАБУ є порушення конституційних прав людини, яка не є фігурантом кримінального провадження. При цьому він наголосив, що обшук не є міжвідомчою війною чи політичним замовленням.

У Національному антикорупційному бюро вважають ухвалу Печерського районного суду Києва, якою схвалено обшук у відомстві, як і сам обшук, незаконними. У бюро заяивли, що ця ухвала «фактично дозволяє вилучити будь-які матеріали, документи чи електронні носії в приміщенні бюро».

XS
SM
MD
LG