Доступність посилання

ТОП новини

Іран обурений критикою Заходу через страти в країні 


Плакат на протесті проти політики президента Ірану Хасана Роугані щодо смертної кари в країні, Відень, Австрія, березень 2016 року
Плакат на протесті проти політики президента Ірану Хасана Роугані щодо смертної кари в країні, Відень, Австрія, березень 2016 року

Державні ЗМІ Ірану з посиланням на прес-секретаря Міністерства закордонних справ Бахрама Гасемі 6 серпня заявили, що Тегеран обурений втручанням Заходу у внутрішні справи Ірану через критику недавньої страти в країні близько 20 людей.

«У той час як Іран є жертвою тероризму, він зробить все можливе, щоб зберегти безпеку своїх громадян», – сказав Гасемі, додавши, що 20 страчених осіб тероризували і вбивали невинних цивільних.

За повідомленнями, більшість з повішених іранською владою цього тижня були мусульманами-сунітами з курдської громади.

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн 5 серпня назвав здійснені акти смертної кари в Ірані «серйозною несправедливістю». На його думку, вони стали наслідком «застосування надмірно широких і розпливчастих кримінальних звинувачень, в поєднанні з нехтуванням права для обвинувачених на належну правову процедуру і справедливий судовий розгляд».

За даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, у населеному переважно шиїтами Ірані за минулий рік стратили щонайменше 977 людей. В організації заявили, що Іран став другим після Китаю, де людей найбільше позбавляли життя через страту.

XS
SM
MD
LG