Доступність посилання

ТОП новини

Україна, Путін і «сакральний» місяць для Кремля (огляд преси)


Російська ФСБ звинуватила Україну в тероризмі. Насправді ж, як переконує газета «Голос України», Путін діє за старим сценарієм: щоб виправдати свою агресію і гібридну війну, вдається до неправдивих звинувачень. Деякі аналітиків видання акцентують увагу, що для Росії серпень – «сакральний» місяць: ...1939, 1991, 2008, 2014... І, можливо, зовсім не випадково останні два тижні Росія постійно перекидала війська на окупований Крим, зазначає видання.

Доки Україна перебуває в мінській пастці, доти в Путіна буде спокуса дотиснути її, стверджує «Газета по-українськи». Попри втрату 2015 року майже 4% ВВП, 2016-го видатки на військо зросли більш як на 20%. На 60% збільшили фінансування російських пропагандистських рупорів, спрямованих на західну аудиторію. Газетярі не виключають, що на початку 2017-го санкції пом’якшать чи скасують. Попри те, що жодних поступок від Росії в питанні Криму та Донбасу добитися не вдалося.

Газета «Сегодня» пише, що теракти на території Криму вигідні Росії, а не Україні. Експерти видання нагадують, що на зорі політичної кар'єри Путіна ФСБ проводила теракти на території Росії. Зараз складно сказати, наскільки буде масштабний процес в даній ситуації, зазначає видання.

Давно слід облишити сподівання, що труп ворога ось-ось пропливе повз, наголошує видання. Російські військова й політична загрози наступні рік-півтора не зменшуватимуться, тоді як підтримка ззовні слабшатиме. Дії Києва мають стати нарешті системними. Постійні скандали й очевидне небажання «еліти» зменшити свої апетити впливають на готовність світу допомагати Україні. Можновладці повинні зрозуміти – з такою політикою може не стати ні держави, ні їхніх заводів, маєтків та іншого «чесно нажитого» добра, наголошує «Газета по-українськи».

У вересні МВС запропонує Верховній Раді пакет законодавчих ініціатив, інформує газета «Сегодня». По-перше, проситимуть депутатів змінити закон про Нацполіцію, щоб оголосити внутрішній конкурс серед слідчих та оперативників з набору детективів, як у НАБУ. Також МВС буде переконувати депутатський корпус збільшити їм бюджетне фінансування. За інформацією джерел «Сегодня» в Нацполіціі, спочатку на наступний рік запитували 40 мільярдів гривень. Після довгих дискусій нібито зійшлися на 27 мільярдів. Це дасть можливість щонайменше підвищити оклади дільничним інспекторам до 8000 гривень (із сьогоднішніх 4000 гривень). Заголовок статті – «Наберуть детективів і піднімуть зарплати».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG