Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: суд арештував двох фігурантів справи щодо обвалу на сміттєзвалищі біля Львова


Грибовицьке сміттєзвалище, 30 травня 2016 року
Грибовицьке сміттєзвалище, 30 травня 2016 року

Галицький районний суд Львова обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою колишньому директору та заступнику директора комунального підприємства «Збиранка».

Як повідомляє прес-служба Львівської області, суд також визначив заставу у розмірі 110 240 гривень кожному.

Сторона обвинувачення заявила про намір оскаржити це рішення суду в апеляційному порядку.

За даними прокуратури, ще один фігурант у цій справі наразі перебуває у лікарні.

У відомстві зазначають, що ці посадовці підозрюються у численних порушеннях під час експлуатації Львівського міського полігону твердих побутових відходів, які призвели до загибелі 30 травня під обвалами сміття трьох працівників органів ДСНС України та зникнення безвісти службовця комунального підприємства.

Правоохоронці кваліфікували їхні дії за статтями про «порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей», та про «службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки».

За даними прокуратури, експлуатація Грибовицького сміттєзвалища здійснювалась без затвердженого проекту, не вживалися інженерні заходи для забезпечення стійкості полігону, належного ущільнення.

З0 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа і зсув сміття. Під завали потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства. Рятувальників знайшли мертвими.

XS
SM
MD
LG