Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст повторно спрямував до Росії запит щодо відеодопиту Януковича – Петухов


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Міністерство юстиції України повторно спрямувало до Міністерства юстиції Росії запит щодо відеодопиту екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Петухов на своїй сторінці у Facebook 16 серпня.

Він також оприлюднив повідомлення від Мін’юсту Росії про втрату 4 аркушів з попереднього запиту, хоча, як зазначив Петухов, усі сторінки було скріплено степлером.

«Коли запит іде від суду на проведення допиту в режимі відеоконференції, він йде через Мін’юст», – повідомили Радіо Свобода в Мін’юсті.

У травні Святошинський райсуд Києва прийняв до розгляду обвинувальний акт щодо колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Олександра Маринченка, Сергія Тамтура, Олега Янішевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, яких обвинувачують у навмисних вбивствах активістів під час Революції гідності. Судді і присяжні задовольнили клопотання захисту про залучення до процесу Віктора Януковича і Станіслава Шуляка як свідків у режимі відеоконференції.

У липні цього року стало відомо, що суд зобов’язав слідчого допитати Януковича у справі про незаконне одержання авторської винагороди. У Генпрокуратурі назвали це рішення незаконним і заявили про намір звернутися до суду за роз’ясненнями.

Раніше у Генпрокуратурі неодноразово повідомляли, що до Росії спрямовані запити щодо перебування Януковича на цій території і можливості проведення з ним слідчих дій. Але, як зазначали в ГПУ, без участі Росії і без отримання відповіді це зробити неможливо за законом.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG