Доступність посилання

ТОП новини

Війна Росії проти України була неминучою (Огляд преси)


Війна Росії проти України була неминучою, переконує читачів тижневика «Країна» політик Росман Безсмертний. Стартом стала Помаранчева революція. Перша фаза війни – дестабілізація Ющенка. Це була цілеспрямована програмна річ авторства Кремля. Стосувалася кадрової політики, використання Юлії Тимошенко як антипода. Потім – прихід Януковича до влади. Але плану війни тоді не було, переконаний політик. Його почали розробляти, коли українці знову проявили свою позицію й захистили себе. Ця робота продовжується й нині. Ключовий її зміст – формування інформаційного контенту. Суспільство програмується на руйнування. Тлом використовується війна на Донбасі. Експерт тижневика наголошує, що є тонка межа між критикою, зауваженням і руйнуванням. Адже неконструктивна розмова та необ'єктивна критика працює на руйнування.

Україні необхідно запустити адекватне переозброєння українського війська, переконує експерт газети «День». Адже сьогодні в армію постачається лише те, що Україна здатна сама зробити, а не те, що потрібно для оборони. Запуск оборонного виробництва вимагає також створення вертикалі управління оборонної промисловості, яка не створена за ці роки і досі керується в ручному режимі. Докладніше з проблемами обороноздатності країни знайомить газета «День».

Газета «Голос України» нагадує, що 15 серпня в Україні офіційно запрацювала система електронного декларування. Однак через відсутність атестату захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ у суді. Відповідно, посадовців, що опублікують неправдиву інформацію про свої статки, неможливо буде притягнути до відповідальності. Про те, як можна їх покарати, газета розповідає в статті «Е-декларування: саботаж чи недосконалість системи?».

Про необхідність відповідальності Генпрокуратури та Антикорупційного бюро за з’ясування стосунків під час війни пише газета «День». Видання зауважує, що після інформаційної хвилі довкола електронних декларацій, продовжується збурення суспільної думки через дії влади щодо НАБУ. Газетярі переконують, що нинішня Генпрокуратура не відійшла від традицій попередніх політичних режимів, і часто виступає інструментом в руках певних кланів у внутрішньополітичних розбірках. На цьому газета наголошує в матеріалі «Чи є гарантією привабливі обличчя?»

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG