Доступність посилання

ТОП новини

СБУ розслідуватиме інцидент між співробітниками НАБУ і Генпрокуратури – Луценко


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що розслідування інциденту між співробітниками НАБУ і Генпрокуратури розслідуватиме Служба безпеки України.

«Я передаю розслідування усіх проваджень, порушених НАБУ і ГПУ, до органу, який буде проводити неупереджене і об’єктивне розслідування, – СБУ», – сказав він.

За словами Луценка, процесуальне керівництво у цьому розслідуванні здійснюватиме його заступник Анжела Стрижевська.

«Також ми долучимо в слідчу групу представника антикорупційної прокуратури… також буду клопотати про залучення Богдана Витвицького, який від початку аналізував всі подробиці цього інциденту», – додав генпрокурор.

За даними НАБУ, 12 серпня працівники одного з департаментів Генпрокуратури вчинили насильницькі дії проти співробітників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії. Невдовзі двох співробітників бюро доставили до генпрокуратури, де на них чинили тиск, а ще двоє були заблоковані в будівлі. Відтак бійці спецпідрозділу НАБУ розблокували своїх колег.

«Працівників НАБУ протримали 11 годин без подання будь-яких процесуальних документів… Є свідчення про застосування до них незаконних заходів фізичного та психологічного впливу», – розповів голова НАБУ Артем Ситник.

За фактом цього інциденту і ГПУ, і НАБУ почали кримінальні провадження.

Генпрокурор Юрій Луценко до сьогодні не коментував ситуацію, але 17 серпня повідомив, що зустрівся з Ситником.

Заступник начальника одного з департаментів Генпрокуратури Дмитро Сус, який безпосередньо брав участь у цих діях, назвав дії працівників НАБУ незаконними.

XS
SM
MD
LG