Доступність посилання

ТОП новини

Здоров’я Ільмі Умерова різко погіршилося – Смедляєв


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв повідомляє про різке погіршення стану здоров’я заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, який перебуває у Сімферопольському психо-неврологічному диспансері на примусовій судово-психіатричній експертизі.

«Можливо це загострення гіпертонічної кризи, оскільки йому не дали повноцінно відновити здоров’я у кардіологічному відділенні міської лікарні, а швидше за все це гіпоглікемічний шок, пов’язаний з порушенням режиму прийому їжі, адже йому її дозволяють передавати два рази на добу, а лікарняну їжу він зі зрозумілих причин приймати відмовився», – написав Смедляєв 21 серпня у Facebook.

Співробітники ФСБ 16 серпня примусово відвезли заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова з лікарні в психіатричний диспансер для проведення психіатричної експертизи. Як повідомляла дочка Ільмі Умерова, батькові заборонили побачення з рідними, у нього також забрали ліки.

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

11 серпня Ільмі Умерову під час розгляду судом в Сімферополі питання про призначення їй психіатричної експертизи стало погано. Після приїзду швидкої медичної допомоги та проведеного кардіографічних дослідження Умерова забрали в лікарню з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. Захист оскаржив це судове рішення.

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

XS
SM
MD
LG