Доступність посилання

ТОП новини

Українці розпочали святкування 25-ї річниці Незалежності у Торонто (фотогалерея)

20 серпня українська діаспора в Торонто відзначила 25-й День Незалежності України. Протягом дня гостей дивували місцеві мистецькі колективи, діяв ярмарок українських товарів та національних страв. Однак святкування не обмежилося розважальними заходами. Волонтерські організації Канади, які з часів Євромайдану допомагають Україні, збирали кошти на підтримку бійців. Також діяла виставка про військову агресію Росії проти України.

«Ми святкуємо не тільки для того, щоби ще раз привернути увагу всього світу до подій в Україні, а й щоб підкреслити всім, що Україна була, є і буде», – зауважив під час урочистостей Тарас Багрій, президент Конгресу українців Канади (відділ Торонто). Крім 25-ї річниці Незалежності України, діаспоряни також святкували 125-річчя поселення українців у Канаді та 75 років української громади під керівництвом Конгресу українців Канади.

Зображення 16x9

Дар’я Бунякіна

Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

XS
SM
MD
LG