Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє, що взяв справу вкладників банку «Михайлівський» під свій контроль


Президент України Петро Порошенко зустрівся з вкладниками банку «Михайлівський» і заявив, що взяв справу під особистий контроль. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Вкрадені гроші будуть знайдені, вилучені і використані для виплати», – зазначив президент.

Петро Порошенко додав, що наразі вже є графік виплати коштів тим вкладникам, які мають перерахування у Фонд гарантування вкладів. Щодо тих, на кого не розповсюджуються гарантії Фонду гарантування вкладів, за словами президента, всі вилучені кошти будуть накопичені, розподілені та виплачені вкладникам.

Президент також повідомив, що звернеться до уряду з проханням створити робочу групу щодо вирішення питання вкладників банку «Михайлівський».

23 травня Національний банк своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак відтоді, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту, зокрема 9 серпня вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

12 серпня прокуратура Києва повідомила про затримання голови правління банку. Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. 13 серпня суд арештував затриманого на 2 місяці.

XS
SM
MD
LG