Доступність посилання

ТОП новини

Незалежність України у Британії святкують різні покоління українців


У Великій Британії відбувається зміна поколінь в українській громаді і це позначається на святкуванні чверті століття української Незалежності. Навіть календар культурних подій різко змінився.

Обличчя, кількість і пересічний вік представників української громади у Великій Британії зазнає змін. Відходить старше покоління і на зміну йому з’являється наступна генерація зі своїми підходами, вподобаннями і звичками. Звісно, що засадниче підґрунтя громади залишається незмінним у плані любові до України і плеканні традицій, мови та популяризації своєї Батьківщини або країни, де народились батьки і родина. До певної міри свідченням цього стають заходи зі святкування Дня Незалежності у столиці Великої Британії.

Ще напередодні 24 серпня, з нагоди Дня державного прапора співробітники посольства України, яке розташоване у фешенебельній дільниці британської столиці – Голланд Парк, разом із представниками об’єднання вояків у Великій Британії та українською громадою Лондона урочисто підняли державний прапор України.

Вже безпосередньо 24 серпня, за традицією останніх років, представники української громади збираються на Трафальґарському майдані у самому центрі Лондона, відомому ще в українських колах британської столиці як «Трафальґарка». Одягнені у вишиванки і постаючи цікавою та строкатою групою, вони привертають увагу до себе з боку численних груп туристів і мешканці британської столиці.

Українці заявляють про себе і демонструють свою українськість та свої вишиванки цього дня, на додаток до вже традиційного «Маршу вишиванок», який відбувається у Лондоні у травні.

Змінюється також і палітра культурних заходів під час святкування Дня Незалежності України у Лондоні. Раніше це були переважно концерти традиційного спрямування, переважно фольклорного стилю. Тоді як тепер ми бачимо, як ті українські події, що відбуваються наприкінці серпня у Британській столиці, відображають більше розмаїття українського мистецтва і його напрямків. У такий спосіб українська громада намагається пропагувати Україну, як сучасну європейську країну, яка має багато чого запропонувати і може справді зацікавити людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG