Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ навела підтвердження того, що Каськова оголошено у міжнародний розшук


Генеральна прокуратура України оприлюднила ухвалу суду, яка підтверджує, що колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів оголошений у міжнародний розшук.

За даними Генпрокуратури, Інтерпол опублікував червону картку щодо міжнародного розшуку Каськова 1 серпня.

«Згідно з повідомленням Національного центрального бюро Інтерполу в Панамі, 18 серпня 2016 року Владислав Каськів був зупинений на кордоні із Коста-Рікою після того, як 17 серпня 2016 року йому було відмовлено у в’їзді в останню. 19 серпня 2016 року за клопотанням Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про взяття Владислава Каськова під варту», – йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

У відомстві зазначили, що вживають заходів для екстрадиції Каськова – на основі відповідного договору між Україною та Панамою за 2003 рік.

У Генпрокуратурі нагадали, що колишнього посадовця підозрюють у скоєнні злочинів за статтею про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, а також у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

Раніше цього місяця генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Панами Владислава Каськова, оголошеного МВС у розшук у березні 2016 року.

Увечері 24 серпня на своїй сторінці у «Фейсбуці» Каськів заперечив своє затримання, а також наявність свого прізвища в картотеці розшукуваних Інтерполом осіб.

XS
SM
MD
LG