Доступність посилання

ТОП новини

Речник МВС підтвердив, що загиблий у Києві журналіст – Олександр Щетинін


Олександр Щетинін
Олександр Щетинін

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко підтверджує інформацію про те, що загиблий напередодні у Києві журналіст – засновник інтернет-видання «Новий регіон» Олександр Щетинін.

«За попередніми даними, картина злочину характерна для самогубства, хоча мені особисто зрозумілі підозри колег по цеху: загиблий був російським журналістом, який переїхав в Україну і кардинально змінив свої погляди і редакційну політику видання «Новий регіон» із проросійської на проукраїнську», – написав Шевченко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

У коментарях до свого запису Шевченко, однак, додав, що, за даними судмедексперта, «на тілі немає жодних ознак, які б свідчили про насильницький характер злочину».

Раніше київська поліція повідомила про розслідування обставин загибелі журналіста, знайденого мертвим у власній оселі напередодні ввечері. Правоохоронці підозрюють, що загиблий скоїв самогубство.

Щетинін загинув на свій день народження, 27 серпня.

Російський журналіст Олександр Щетинін переїхав до Києва у 2005 році. У Росії він заснував агентство «Новий регіон», після переїзду запустив українську версію ресурсу. У 2014 році Щетинін розірвав відносини з заснованим у Росії агентством, але продовжив співпрацю з українським сайтом та низкою інших українських видань.

Олександр Щетинін позиціонував себе як критик політики президента Росії Володимира Путіна. В Україні він подав запит на отримання українського громадянства.

XS
SM
MD
LG