Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган порівняв боротьбу з курдськими загонами на півночі Сирії і угрупованням «Ісламська держава»


Реджеп Таїп Ердоган
Реджеп Таїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв, що збройні сили Туреччини боротимуться проти курдських «Загонів народної самооборони» (YPG) на півночі Сирії з «тієї ж рішучістю», що і в боротьбі проти угруповання «Ісламська держава».

«Операції проти терористичних організацій триватимуть до кінця», – сказав Ердоган 28 серпня у Стамбулі, коментуючи теракт на весіллі у місті Ґазіантеп 20 серпня, в результаті якого загинули понад 50 людей.

Заяви турецького президента пролунали після того, як армія Туреччини і союзників – сирійської повстанської групи під назвою «Султан Мурад» просунулися до утримуваного сирійськими курдами міста Манбідж в північній Сирії, на захід від річки Євфрат.

Туреччина почала військове вторгнення в Північну Сирію проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» 23 серпня.

Але у рамках воєнної операції у Сирії Туреччина воює як проти радикального угруповання «Ісламська держава», так і проти курдських загонів. Попри те, що загони оборони курдів воюють проти угруповання «Ісламська держава», турецька влада мотивує свої удари по них тим, що хоче попередити захоплення ними території біля сирійсько-турецького кордону і подальшого об’єднання із угрупованням «Робітнича партія Курдистану» (РКК). Останнє у Туреччині визнане терористичним.

XS
SM
MD
LG