Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики застосували ракетні системи «Град» на Маріупольському напрямку – штаб


Пуски ракет із ракетних систем залпового вогню «Град» (ілюстративне фото)
Пуски ракет із ракетних систем залпового вогню «Град» (ілюстративне фото)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 29 серпня на Маріупольському напрямку по позиціях українських військових у Красногорівці підтримувані Росією бойовики застосували ракетні системи залпового вогню «Град».

Заборонену Мінськими угодами зброю калібрів понад 100 міліметрів сепаратисти застосували також на Донецькому напрямку, твердить штаб АТО.

У цілому українські військові з початку доби 29 серпня нарахували на всіх оперативних напрямках 30 обстрілів своїх позицій із боку бойовиків.

В угрупованні «ДНР» заявляють про пошкодження інфраструктури поблизу Донецька та Горлівки внаслідок обстрілів, у яких сепаратисти звинувачують Збройні сили України. Також були обстріляні Докучаєвськ, Ясинувата та інші населені пункти, твердять бойовики з Донецька.

В угрупованні «ЛНР» звинувачують українських військових у семи обстрілах контрольованих бойовиками позицій упродовж доби 28 серпня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG