Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув один військовий, 9 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загинув один український військовослужбовець, 9 поранені, також двоє бійців отримали контузію. Про це повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора у зоні бойових дій на Донбасі спостерігалося зростання бойової активності підтримуваних Росією бойовиків, вони частіше застосовували міномети та артилерію.

Лисенко зазначив, що вчора сепаратисти відкривали вогонь з реактивних артилерійських установок «Град» на маріупольському напрямку – вдруге за літо.

За даними штабі АТО, на донецькому напрямку найбільше обстрілів було біля Світлодарська, в Авдіївській промзоні та біля Донецького аеропорту.

«Маріупольський напрямок. Протягом доби ворог не застосовував звичну для цього напрямку ствольну артилерію, натомість щільно обстрілював позиції наших військових з мінометів і одного разу застосував реактивні артилерійські установки «Град» у Красногорівці», – сказав Лисенко.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Київського і Куйбишевського районів Донецька, околиць Ясинуватої, Докучаєвська.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що вчора українські військові 14 разів обстріляли контрольовані бойовиками позиції.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG