Доступність посилання

ТОП новини

Новий глава АП: лояльний і без амбіцій (огляд преси)


Новий глава президентської адміністрації Ігор Райнін – лояльний, старанний і без великих амбіцій, переконані експерти газети «Сегодня». Так, політолог Володимир Фесенко вважає, що від Райніна не варто чекати сенсацій, принаймні найближчим часом, бо він типовий канцелярист. Натомість інший експерт газети Вадим Карасьов стверджує, що Райніна марно недооцінюють. Він здатен на рішучі кроки. Про це «Сегодня» розповідає в публікації «Новий глава АП: лояльний і без амбіцій».

Попри не зовсім вдале реформування поліції, глава МВС Арсен Аваков не поспішає подавати у відставку, наголошує газета «Україна молода». Нещодавно народний депутат Сергій Каплін зареєстрував проект постанови Верховної Ради про звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Депутат вважає, що глава МВС має піти у відставку через вбивство поліцейськими чоловіка у Кривому Озері, яке свідчить про провал реформи поліції. Зрештою, це далеко не перша спроба звільнити Авакова за два з половиною роки його каденції на посаді міністра. Попри всі скандали, які неодноразово його супроводжували, йому вдалося зберегти свій статус урядовця навіть після відставки прем’єра Арсенія Яценюка. Як надовго, газета розповідає в публікації «Реформа для «перевертнів».

Сьогодні на засіданні Кабміну представлять концепцію деокупації Донеччини, підготовлену міністерством з питань окупованих територій. Як інформує газета «Сегодня», програма розрахована на три роки і включатиме в себе відновлення інфраструктури та вибори на сході країни. Ціна питання – 1,52 мільярда американських доларів. Докладніше про концепцію йдеться в статті «Повернення Донбасу: план, кредити і гривні».

В Україні існує тенденція до залякування бізнесу із застосуванням нецивілізованих силових методів, стверджує газета «День». Обшуки й блокування роботи в інноваційних компаніях України, що володіють значним авторитетом у світі, негативно впливають на імідж українського бізнесу як усередині країни, так і серед потенційних міжнародних інвесторів. Докладніше з коментарями експертів «Дня» видання знайомить у статті «Ситуація для малого бізнесу в Україні геть скрутна».

У Мінінфраструктури активно працюють над національною стратегією розвитку транспорту. Днями голова міністерства Володимир Омелян розповів про черговий напрямок реформи, в рамках якої планується об'єднати всі види транспорту за допомогою геолокації. В цілому весь план повинні оприлюднити до кінця року. Газета «Сегодня» дізналася, як буде проходити транспортна реформа, запланована на 15 років. Видання інформує, що перевезення хочуть передати у приватні руки, а в усій країні ввести єдиний квиток.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG